Exposweet

Program targów

Przedstawiamy wstępny, ramowy program targów. Będziemy go uzupełniać wraz z pojawianiem się kolejnych wydarzeń.

 

25 lutego 2024, niedziela.

Godzina rozpoczęcia

Wydarzenie

Stoisko

10:00

Rozpoczęcie pierwszego dnia Expo Sweet

-

10:00-17:00

World Chocolate Masters

Forum Mistrzostw

10:00

Niezawodny przepis na prawdziwy, kremowy sernik baskijski z karmelizowaną powierzchnią

Hochland 1-37

10:00

Poranny wypiek, otwarcie pieca

Terravita 4-22

10:30

Narzędzia i systemy wsparcia obniżające ceny energii elektrycznej w 2024  ZAPISZ SIĘ

Sala konferencyjna A

10:30

Margheritta Ferrara, włoska mistrzyni dekoracji - Pokaz modelowania figurki „Jhonny” ZAPISZ SIĘ

Sala szkoleniowa
(I piętro)

11:00

Turron czekoladowe trio

Barry Callebaut 1-39

11:00

Desery Wiosenne i Wielkanocne: Nowości i Inspiracje Barbara Decor

Barbara Luijckx 1-28

11:00

Prezentacja lodów wegańskich Essenza

Viands 3-38

11:00

Prezentacja pieczywa i przekąsek z mąk specjalnych i różnorodną dekoracją

BAKO 3-5

11:30

Joanna Pfeiffer -trenerka Akademii Sztuki Cukierniczej - Pokaz dekoracji cukierniczych

Słodka Pasja 4-20

12:00

Techniki tynkowania tortów masą na bazie Cremette

Hochland 1-37

12:00

Prezentacja wiosennych posypek i dekoracji jadalnych Anna Kaczor '' Słodki Bufet''

Słodka Pasja 4-20

12:00

Projektowanie lodów. Przygotowanie lodziarni do kontroli WIJHARS. Perełki lodziarskie z Rimini ZAPISZ SIĘ

Sala konferencyjna A

12:00

Egzotyczna odsłona czekolady białej z mlekiem karmelizowanym.
Tort daquas - czerwona pomarańcza z marakują otulone czekoladą Bellaria

Terravita 4-22

12:00

Światowa premiera urządzeń firmy IMAGO.

Przedstawienie innowacyjnych rozwiązań w druku spożywczym ZAPISZ SIĘ

Sala konferencyjna C
(I piętro)

12:30

Jowita Woszczyńska – mistrzyni świata w dekoracji tortów podpisywać będzie swoją nową książkę „Sugar Wonderland” – możliwość nabycia książki bezpośrednio na stoisku

Republika Smaku 1-27

13:00

Izabela Domaradzka Michno - Born Original

Barry Callebaut 1-39

13:00

Prezentacja lodów ketogenicznych Ketoschi

Viands 3-38

13:00

“Mini pastry” - cukiernictwo w wersji mini nadchodzącym trendem

Barbara Luijckx 1-28

13:00

Izabella Skibińska ''Kawał Ciacha'' - Wiosenne kwiaty z papieru jadalnego

Słodka Pasja 4-20

14:00

Pokaz przygotowania musu serkowego na bazie Creamland z matcha po japońsku z kruszonką

Hochland 1-37

14:00

Margheritta Ferrara, włoska mistrzyni dekoracji - Pokaz dekoracji tortu „Słodkie Kaczki” ZAPISZ SIĘ

Sala szkoleniowa C
(I piętro)

14:00

Prezentacja pieczywa półcukierniczego i cukierniczego

BAKO 3-5

14:00

Zarabiaj i oszczędzaj na zwrotach w branży piekarniczo-cukierniczej ZAPISZ SIĘ

Sala konferencyjna A

15:00

Ptyś z kremem na mlecznej czekoladzie (bezcukrowy)

Barry Callebaut 1-39

15:00

Czekoladowe ABC - techniki pracy z czekoladą

Barbara Luijckx 1-28

15:00

Agnieszka i Katarzyna Zielińskie '' Kremowe cuda'' - premiera autorskich szablonów i pokaz dekorowania pierniczków

Słodka Pasja 4-20

15:00

Rodzaje mas cukrowych - masy cukrowe i czekolady plastyczne - która do czego? – Opowie mistrzyni świata Angelika Chwyć ZAPISZ SIĘ

Sala szkoleniowa C
(I piętro)

15:00

Prezentacja i pokaz produkcji lodów alkoholowych Iceology

Viands 3-38

15:00

Dekoracje czekoladowe.
Temperowanie czekolady.

Terravita 4-22

16:00

Pokaz przygotowania torcika z kremem na bazie Cremette - nowatorska forma z odwróconej rolady z pionowymi warstwami kremu, torcik na bazie czekoladowego biszkoptu, kremu serkowego z wiśnią i likierem amarena

Hochland 1-37

17:00

Prezentacja lodów wegańskich Essenza

Viands 3-38

18:00

Zakończenie pierwszego dnia Expo Sweet

-

 

26 lutego 2024, poniedziałek.

Godzina rozpoczęcia

Wydarzenie

Stoisko

10:00

Rozpoczęcie drugiego dnia Expo Sweet

-

10:00-17:00

Pokazy mistrzów – Cukiernictwo wielkanocne

Forum Mistrzostw

10:00

Niezawodny przepis na prawdziwy, kremowy sernik baskijski z karmelizowaną powierzchnią

Hochland 1-37

10:00

Poranny wypiek, otwarcie pieca

Terravita 4-22

10:30

Margheritta Ferrara, włoska mistrzyni dekoracji - Pokaz tworzenia realistycznej rzeźby „Ręce” ZAPISZ SIĘ

Sala szkoleniowa C
(I piętro)

11:00

Deser restauracyjny beza/czekolada

Barry Callebaut 1-39

11:00

Prezentacja lodów wegańskich Essenza

Viands 3-38

11:00

Desery Wiosenne i Wielkanocne: Nowości i Inspiracje Barbara Decor

Barbara Luijckx 1-28

11:00

Izabella Skibińska ''Kawał Ciacha'' - Wiosenne kwiaty z papieru jadalnego

Słodka Pasja 4-20

11:00

Prezentacja pieczywa i przekąsek z mąk specjalnych i różnorodną dekoracją

BAKO 3-5

12:00

Techniki tynkowania tortów masą na bazie Cremette

Hochland 1-37

12:00

„Bo jak zmieniać to na dobre” - Livecooking z produktami GARDEN GOURMENT

Nestlé Professional 4-2

12:00

Konferecja z Agatą Kubacka pt. „Dlaczego warto rozszerzyć ofertę o cukernictwo alternatywne (wegańskie, bezglutenowe, bezcukrowe)” ZAPISZ SIĘ

Sala konferencyjna A (I piętro)

12:00

Nieoczywiste gorzkie czekolady.
Tort biszkoptowy z nieoczywistymi doznaniami smakowymi oraz zaskakującymi teksturami czekolad gorzkich Bellaria

Terravita 4-22

12:00

Jak przygotować się do startu w konkurach? – Odpowiedzą mistrzynie świata: Renata Martyna, Angelika Chwyć i Jowita Woszczyńska ZAPISZ SIĘ

Sala szkoleniowa C
(I piętro)

12:30

Jowita Woszczyńska – mistrzyni świata w dekoracji tortów podpisywać będzie swoją nową książkę „Sugar Wonderland” – możliwość nabycia książki bezpośrednio na stoisku

Republika Smaku 1-27

13:00

Finał konkursu na najlepszą szarlotkę w Polsce

Forum Mistrzostw

13:00

Tarta czekolada/ wiśnia (Wegański)

Barry Callebaut 1-39

13:00

“Mini pastry” - cukiernictwo w wersji mini nadchodzącym trendem

Barbara Luijckx 1-28

13:00

Prezentacja lodów ketogenicznych Ketoschi

Viands 3-38

13:00

Kawowe alternatywy - kawowe inspiracje na sezon

Nestlé Professional 4-2

14:00

Pokaz przygotowania musu serkowego na bazie Creamland z matcha po japońsku z kruszonką

Hochland 1-37

14:00

Margheritta Ferrara, włoska mistrzyni dekoracji - Pokaz dekoracji tortu „relief kwiatowy” ZAPISZ SIĘ

Sala szkoleniowa C
(I piętro)

14:00

Prezentacja pieczywa półcukierniczego i cukierniczego

BAKO 3-5

14:00

Zarabiaj i oszczędzaj na zwrotach w branży piekarniczo-cukierniczej ZAPISZ SIĘ

Sala konferencyjna A

15:00

Jadalna biżuteria artystyczna z Angeliką Chwyć ZAPISZ SIĘ

Sala szkoleniowa C
(I piętro)

15:00

Czekoladowy mazurek z Callebaut Crema Gold

Barry Callebaut 1-39

15:00

Prezentacja i pokaz produkcji lodów alkoholowych Iceology

Viands 3-38

15:00

Czekoladowe ABC - techniki pracy z czekoladą

Barbara Luijckx 1-28

15:00

Pokaz dekoracji cukierniczych Ivety Kosikowej
„Torty Zeiko” i „Obraz na masie cukrowej”

Słodka Pasja 4-20

15:00

Dekoracje czekoladowe.
Temperowanie czekolady.

Terravita 4-22

16:00

Pokaz przygotowania torcika z kremem na bazie Cremette - nowatorska forma z odwróconej rolady z pionowymi warstwami kremu, torcik na bazie czekoladowego biszkoptu, kremu serkowego z wiśnią i likierem amarena

Hochland 1-37

17:00

Prezentacja lodów wegańskich Essenza

Viands 3-38

18:00

Zakończenie drugiego dnia Expo Sweet

-

 

27 lutego 2024, wtorek.

Godzina rozpoczęcia

Wydarzenie

Stoisko

10:00

Rozpoczęcie trzeciego dnia Expo Sweet

-

10:00-17:00

Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru

Forum Mistrzostw

10:00

Niezawodny przepis na prawdziwy, kremowy sernik baskijski z karmelizowaną powierzchnią

Hochland 1-37

10:00

Poranny wypiek, otwarcie pieca

Terravita 4-22

10:30

Margheritta Ferrara, włoska mistrzyni dekoracji - Pokaz dekoracji tortu „Słodkie Kaczki” ZAPISZ SIĘ

Sala szkoleniowa C
(I piętro)

11:00

Turron czekoladowe trio

Barry Callebaut 1-39

11:00

Desery Wiosenne i Wielkanocne: Nowości i Inspiracje Barbara Decor

Barbara Luijckx 1-28

11:00

Prezentacja lodów wegańskich Essenza

Viands 3-38

11:00

Prezentacja nowej książki Julity Woszczyńskiej „Sugar Wonderland – Spring”
i pokaz dekoracji cukierniczych

Słodka Pasja 4-20

11:00

Prezentacja pieczywa i przekąsek z mąk specjalnych i różnorodną dekoracją

BAKO 3-5

12:00

Techniki tynkowania tortów masą na bazie Cremette

Hochland 1-37

12:00

Cukiernictwo alternatywne (wegańskie, bezglutenowe, bezcukrowe) – opowiada Agata Kubacka ZAPISZ SIĘ

Sala szkoleniowa C
(I piętro)

12:00

„Bo jak zmieniać to na dobre” - Livecooking z produktami GARDEN GOURMENT

Nestlé Professional 4-2

12:00

Odkrywamy tort daquas.
Wariacje i nowe połączenia crémeux, bezy i profesjonalnej czekolady Bellaria

Terravita 4-22

12:00

Projektowanie lodów. Przygotowanie lodziarni do kontroli WIJHARS. Perełki lodziarskie z Rimini ZAPISZ SIĘ

Sala konferencyjna A

12:30

Jowita Woszczyńska – mistrzyni świata w dekoracji tortów podpisywać będzie swoją nową książkę „Sugar Wonderland” – możliwość nabycia książki bezpośrednio na stoisku

Republika Smaku 1-27

13:00

Rozbuduj swoje kawowe menu - kawowe inspiracje na słodko

Nestlé Professional 4-2

13:00

Prezentacja lodów ketogenicznych Ketoschi

Viands 3-38

13:00

“Mini pastry” - cukiernictwo w wersji mini nadchodzącym trendem

Barbara Luijckx 1-28

13:00

Ptyś z kremem na mlecznej czekoladzie (bezcukrowy)

Barry Callebaut 1-39

14:00

Pokaz przygotowania musu serkowego na bazie Creamland z matcha po japońsku z kruszonką

Hochland 1-37

14:00

Margheritta Ferrara, włoska mistrzyni dekoracji - realistyczna rzeźba „Ręce” ZAPISZ SIĘ

Sala szkoleniowa C
(I piętro)

14:00

Prezentacja pieczywa półcukierniczego i cukierniczego

BAKO 3-5

15:00

Modelowanie zajączka z Angeliką Chwyć ZAPISZ SIĘ

Sala szkoleniowa C
(I piętro)

15:00

Baba'misu z użyciem proszków kakaowych

Barry Callebaut 1-39

15:00

Czekoladowe ABC - techniki pracy z czekoladą

Barbara Luijckx 1-28

15:00

Prezentacja i pokaz produkcji lodów alkoholowych Iceology

Viands 3-38

15:00

Dekoracje czekoladowe.
Temperowanie czekolady.

Terravita 4-22

15:00

Pokaz dekoracji cukierniczych Beaty Prusak

Słodka Pasja 4-20

16:00

Pokaz przygotowania torcika z kremem na bazie Cremette - nowatorska forma z odwróconej rolady z pionowymi warstwami kremu, torcik na bazie czekoladowego biszkoptu, kremu serkowego z wiśnią i likierem amarena

Hochland 1-37

17:00

Prezentacja lodów wegańskich Essenza

Viands 3-38

17:00

Dekoracja zwycięzców Mistrzostw

Forum Mistrzostw

18:00

Zakończenie trzeciego dnia Expo Sweet

-

 

28 lutego 2024, środa.

 

Godzina rozpoczęcia

Wydarzenie

Stoisko

10:00

Rozpoczęcie czwartego dnia Expo Sweet

-

10:00 – 16:00

Mistrzostwa Polski Uczniów Szkół Cukierniczych

Forum Mistrzostw

10:00

Niezawodny przepis na prawdziwy, kremowy sernik baskijski z karmelizowaną powierzchnią

Hochland 1-37

10:30

Margheritta Ferrara, włoska mistrzyni dekoracji - Pokaz dekoracji tortu „relief kwiatowy” ZAPISZ SIĘ

Sala szkoleniowa C
(I piętro)

11:00

Prezentacja lodów wegańskich Essenza

Viands 3-38

11:00

Desery Wiosenne i Wielkanocne: Nowości i Inspiracje Barbara Decor

Barbara Luijckx 1-28

11:00

Prezentacja pieczywa i przekąsek z mąk specjalny`ch i różnorodną dekoracją

BAKO 3-5

11:00

Cukiernictwo alternatywne (wegańskie, bezglutenowe, bezcukrowe )– opowiada Agata Kubacka ZAPISZ SIĘ

Sala konferenyjna A

12:00

Techniki tynkowania tortów masą na bazie Cremette

Hochland 1-37

12:00

Modelowanie twarzy dziewczynki z Angeliką Chwyć ZAPISZ SIĘ

Sala szkoleniowa C
(I piętro)

12:00

Katarzyna Koczorowska - ''Sztuka Cukrowa'' – pokazy dekoracji cukierniczych

Słodka Pasja 4-20

12:30

Jowita Woszczyńska – mistrzyni świata w dekoracji tortów podpisywać będzie swoją nową książkę „Sugar Wonderland” – możliwość nabycia książki bezpośrednio na stoisku

Republika Smaku 1-27

13:00

“Mini pastry” - cukiernictwo w wersji mini nadchodzącym trendem

Barbara Luijckx 1-28

13:00

Prezentacja lodów ketogenicznych Ketoschi

Viands 3-38

14:00

Pokaz przygotowania musu serkowego na bazie Creamland z matcha po japońsku z kruszonką

Hochland 1-37

14:00

Prezentacja pieczywa półcukierniczego i cukierniczego

BAKO 3-5

15:00

Prezentacja i pokaz produkcji lodów alkoholowych Iceology

Viands 3-38

15:00

Czekoladowe ABC - techniki pracy z czekoladą

Barbara Luijckx 1-28

16:00

Zakończenie czwartego dnia Expo Sweet

-

Przesuń, aby zobaczyć całość